Voor mijnheer Evertsen uit Oosterbeek mochten wij zijn hele woning renoveren. Mijnheer Evertsen heeft een jonge vrouw maar zijn woning was dat niet meer. Hoogste tijd om dus zijn woning onder de loep te nemen en een plan van aanpak te maken. Hoe gingen wij te werk?

De eerste indruk telt

Mijnheer Evertsen heeft ons gevonden door te zoeken naar Schilder Arnhem in Google. Dat was natuurlijk al mooi, want wij hebben het liefste klanten uit Arnhem. Hij vroeg een offerte aan via onze contactpagina. Ik heb hem gebeld en een afspraak gemaakt. Wij kunnen natuurlijk niet zomaar een offerte geven over de telefoon. Precies op tijd kwam ik aan bij zijn woning. En eerlijk is eerlijk daar mocht wel eens wat aan gebeuren. Dat gaf mijnheer Evertsen ook aan. Hij had er weinig aan kunnen doen en maakte zich ook zorgen over de staat van zijn kozijnen en het het houtwerk. Maar geen nood. Wij hebben wel voor hetere vuren gestaan. Wij stelden voor een uitgebreide inspectieronde te doen in en om het huis.

De inspectie van de woning

Natuurlijk ben je je bewust dat je in andermans domein binnendringt. Het is daarom zaak zo min mogelijk tot last te zijn en de inspectie goed, maar wel vlot te doen. Daarvoor maken wij veel foto’s van het werk. Dat stelt ons in staat kleuren te bepalen en ook de offerte uit te werken. Natuurlijk gebruiken we ook het ouderwetse kladblok voor het noteren van wensen en natuurlijk de maten. De inspectie van het huis van mijnheer Evertsen heeft ongeveer een uur geduurd. Wij maakten met hem de afspraak om de offerte binnen 24 uur te mailen.

De offerte

Na de inspectie begint voor mij het werk. Ik moet kleuren en materialen uitzoeken en de prijzen opvragen. Daarna moet ik een inschatting maken van de benodigde uren en maak ik een planning. Als mijnheer opdracht geeft, willen wij het wel binnen de afgesproken tijd kunnen doen. Al met al komt daar dus best veel bij kijken. Maar door door te werken (met boze ogen van mijn vrouw op mij gericht omdat ik te hard werk) stuur ik de offerte naar mijnheer Evertsen. Binnen 12 uur dus 10 uur eerder dan afgesproken. Daar houd ik van. Eerder leveren dan toegezegd.

De opdrachtverstrekking

Mijnheer Evertsen nam direct contact met mij op. Hij was prettig verrast door de overzichtelijke en uitgewerkte offerte. Elk detail en wens was verwerkt zo vertelde hij  mij. De prijs vond hij reëel. Wat ik niet wist was dat hij toch nog 2 anderen had gevraagd. Wij waren niet de goedkoopste, maar kwamen in het geheel wel het beste over. En hadden het beste naar hem geluisterd. We kregen dus de opdracht.

De uitvoering

De uitvoering van het werk is voor mij het minste werk. Mijn schilders zijn vakbekwaam en kunnen zeer zelfstandig werken. Ik weet dat zij zeer klantgericht zijn en onze opdrachtgevers nooit tot last. Toch bezoek ik mijnheer Evertsen tijdens de uitvoering van het werk wel meerdere malen. Ik ben benieuwd hoe hij het ervaart en ben bij met de complimenten over mijn jongens. Zoals altijd ben ik trots op mijn bedrijf.

De oplevering

Bijna 3 dagen eerder dan toegezegd weten wij het werk op te leveren. Ik koop een bloemetje voor de vrouw van mijn Evertsen want zij heeft toch regelmatig voor koffie gezorgd. Ik bezoek de woning en zie al de glas ervan afstralen. De woning staat er weer netjes bij. Zonder enige zorgen neem ik de oplevering met mijnheer Evertsen door. Hij is tevreden. Zeer tevreden zelfs en ik ontvang een heerlijke fles wijn als bedankje voor het goede werk. Mevrouw komt ook naar buiten en ik mag haar de bloemen overhandigen. Het echtpaar is zichtbaar tevreden en dank mij nogmaals hartelijk. Ik neem afscheid en zal de familie Evertsen lange tijd niet meer zien, want ons schilderwerk blijft minimaal 7 jaar goed. Ook tevreden stap ik in mijn auto en rijd naar huis. Ik moet een nieuwe offerte opstellen….