Wordt het behangen, schilderen of beide?

Nu de lente alweer volop begonnen is, is het voor veel mensen tijd het huis een complete make-over te geven. Een frisse, nieuwe look in het interieur. Wat meteen opvalt in een ruimte zijn de wanden. Daarom in dit blog: de trends voor wanddecoratie van 2018. Kies jij voor schilderen of behangen?

Alles mag tegenwoordig weer

Terugkijkend op de afgelopen jaren, zijn er tijden geweest dat sommige dingen echt niet meer konden. Denk aan ouderwets bloemetjesbehang in de jaren ‘80. Of saaie geschilderde stroken met natuurtinten in de jaren ‘90. Gelukkig mag tegenwoordig alles weer. En niet alleen in design. De tijd dat er gekozen werd voor óf behang óf voor schilderwerk ligt gelukkig al ver achter ons. Waar veel voor gekozen wordt tegenwoordig is je huis laten behangen met glasvezelbehang en dat vervolgens in een mooie kleur schilderen. Zo zijn eventuele scheuren in de muur straks niet meer zichtbaar, maar geniet je wel van een prachtige, strak geverfde muur. Of behang je kamer en verf je keuken. Dit zorgt voor een spannende combinatie tussenbeide!

De trends van 2018

Maar even terug naar die trends. Want ook al mag alles, zowel qua design als methode: wat is momenteel helemaal hot & happening? Wij sommen graag wat actuele trends voor je op:

  • Pastel
  • Klassiek
  • Geometrie
  • Bloemetjes
  • Tropensfeer

Je voelt hem denk ik al aankomen; omdat alles mag tegenwoordig is het dé kunst om bovenstaande trends met elkaar te combineren! Kies bijvoorbeeld voor een strook roze bloemetjesbehang aan de een kant van de kamer. Laat de andere kant van de kamer schilderen in eenzelfde pastel tint. Leg op de vloer een kleed met daarop abstracte, geometrische lijnen. Leg op de bank juist weer een fel rood plaid en kussens met tropische bloemen erop. En maak dit geheel af met een klassieke kroonluchter boven de salontafel. Het geheel heeft een uiterst spannende en kunstzinnige uitstraling, maar ademt tegelijkertijd een stijlvolle rust uit. Wil jij ook zo’n woonkamer? Trek dan zelf de overall aan of schakel een ervaren schildersbedrijf in.

Schakel een schildersbedrijf in

Als je een bewezen schildersbedrijf inschakelt, weet je zeker dat jouw droomkamer ook echt vakkundig en netjes gerealiseerd wordt. Bovendien kunnen de schilders jou eventueel nog advies geven over kleurgebruik, prints en de indeling. Let op, zorg wel dat je een schildersbedrijf inschakelt dat ook kan behangen. Zo ben je verzekerd van het allermooiste schilderwerk én behangwerk!